Welkom Den Haag Tegen Geweld | Haagse sympatisanten. | Haagse politieke partijen | Haagse Raadsleden | Haagse Wethouders | Burgemeester Deetman | Nieuw Geweld in Den Haag | Aktie om het geweld te keren | Terra College 13 januari 2004 | Monumenten in beeld | Gastenboek | Ingezonden reactie | DiscussieForum. | Evenementen | Dieptepunten 2004-2005-2006-2007 | Politiek en Geweld. | School en Geweld. | Ontwikkelingen en Geweld. | Vertrouwen in Rechtssysteem | Strafmaat | Staat van het Recht | Bovenkamers Cellentekort | Herdenkingsbijeenkomsten.

Evenementen.

'Haagse burgers ontmoeten elkaar'

Op woensdag 24 november worden 's avonds overal in de stad bijeenkomsten georganiseerd om de samenhang in de stad te verbeteren en burgers de kans te geven over hun gevoelens en ervaringen te praten. De avond heeft als naam 'De Haagse burgers ontmoeten elkaar'. 

Aanleiding zijn de gebeurtenissen die twee weken geleden in Amsterdam en vorige week in Laakkwartier plaatsvonden.  De bijeenkomsten vinden 24 november allemaal op hetzelfde tijdstip plaats van 20.00 uur tot  21.30 uur. De zalen zijn open vanaf 19.30 uur. Een uitzondering hierop is de bijeenkomst in het Terra College aan de Beresteinlaan. Deze bijeenkomst is speciaal voor jongeren. De school is open vanaf 19.00 uur. Iedereen is welkom!

De gesprekken vinden plaats onder leiding van een vertegenwoordiger van een welzijnsorganisatie/instelling.

Poster  http://www.denhaag.nl/Docs/ocw/ocw2/IDECO/Poster%20Haagse%20Ontmoeting.pdf

Hieronder volgt een overzicht van de locaties in de stadsdelen:

Stadsdeel Laak

1. Jongerencentrum Laak-Centraal, Laakweg 235
2. Sporthal Lipa (kantine), Paets van Troostwijkstraat 93a
3. Vadercentrum Adam, Jonckbloetplein 24
4. Gebouw De Wissel/Oase, Betsy Perkstraat 14
5. Buurthuis Laakhage, Peilstraat 67
6. Buurthuis Vliethage, Rijswijkseweg 252

Stadsdeel Escamp
 
1. Openbare Daltonbasisschool De Vijver, Kikkerbeetlaan 27
2. De Post, Joan Blasiusstraat 100
3. Wijkcentrum Morgenstond, Fluitenbergstraat 6
4. Bibliotheek Bouwlust, Beresteinlaan 4
5. Multifunctioneel centrum Escampade, Escamplaan 65

Extra: speciaal voor jongeren
6. Terra-college, Beresteinlaan 627

Stadsdeel Centrum

1. Importante, Lange Houtstraat 13 
2. Samson, Van Ostadestraat 225
3. Jeugdhaven, Prinsegracht 67
4. Mussen, Hoefkade 602
5. WOC, Scheperstraat 54
6. Heldenhoek, Elandstraat 88

Stadsdeel Haagse Hout

1. WDC Mariahoeve, Ivoorhorst 155
2. WDC Bezuidenhout west, Jan van Riebeekplein 90

Stadsdeel Segbroek

1. De Steeg, Kepplerstraat 301-303
2. De Lijsterbes, Lijsterbesstraat 61
3. De Regenvalk, Weimarstraat 69
4. Isl.Basisschool al_Qoeba, Weimarstraat 300

Stadsdeel Scheveningen

1. Buurtcentrum Mallemok, Westduinweg 38/D

Stadsdeel  Leidschenveen/Ypenburg

Buurtcentrum Morgenweide, Eksterhof 1

Stadsdeel Loosduinen

1. Bokkefort, Dr.E.H.van Gelderlaan 260-262
2. MFC De Geest, Georges Bizetstraat 25 

Haagse Marokkanen demonstreren tegen geweld op Spuiplein

De Marokkaanse organisaties in Den Haag demonstreren zaterdag 6 november om 13.00 uur op het Haagse Spuiplein tégen geweld en vóór vreedzaam samenleven in Nederland. Haagse imams ondersteunen vanmiddag in het vrijdaggebed deze oproep en vragen hun achterban mee te lopen in de demonstratie.

Ook niet-Marokkanen worden opgeroepen om mee te doen!!

Marokkaanse zelforganisaties voor democratie en verlichting, Marokkaanse Buurtvaders en Hagenaars zijn geschokt door de moord op Theo van Gogh. Met de demonstratie willen zij duidelijk maken dat de moord een aanslag op de vrijheid van meningsuiting en de multicultureel samenleving.
Zij zijn vóór de vrijheid van meningsuiting, tolerantie, verlichting en burgerschap. Geen kogels maar woorden. Wie het met een ander niet eens is moet naar de rechter stappen, volgens de principes van de democratie.

,,Marokkaanse democraten maken zich zorgen over de grote rol van sommige orthodoxe moskeeën. De politieke islam die zij propageren, is de wortel van het probleem. Het zet onze jongeren aan tot dit soort afschuwelijke daden. Alle moslims en alle Marokkanen worden hierop aangekeken. Terwijl juist heel veel democratische Marokkanen keihard werken aan democratie, verlichting en respectvol, vreedzaam samenleven met iedereen, gelovig of niet-gelovig, van welke afkomst dan ook. We zien dat Nederlanders bang worden voor moslims en andersom. Met deze demonstratie willen we de wederzijdse angst verminderen”, aldus Abderrahim Kajouan van multiculturele instelling MCI in Den Haag.

Demonstratie tegen geweld en vóór vrijheid van meningsuiting:
Om 13.00 uur verzamelen op Oranjeplein in de Schilderswijk. Dan via Hoefkade, Stationsweg naar Spuiplein. Daar wordt een toespraak gehouden.

Organisaties die mee doen zijn:
-Marokkaanse Vereniging El Ouahda Schilderswijk
- Amazigh (Berber)beweging in Nederland (ABIN)
- Stem van Marokkaanse Democraten -Nederland (SMDN) Afd.Den Haag
-MCI multiculturele instelling in Den Haag
-Netwerk Marokkaanse Kaders Den Haag
-Marokkaanse Vereniging Al Watan Laakkwartier-Noord
-Marokkaanse Buurtvaders Schilderswijk
-Moskeeën in de Schilderswijk en enkele daarbuiten
-STEK, voor stad en kerk
-Betrokken Hagenaars.
-Stichting Izouran voor cultuur en ontwikkeling

Mensen gevraagd

Mensen gevraagd die kiezen voor een vreedzame en veilige samenleving

Mensen gevraagd die met respect aansluiten op de Dag Tegen Geweld met een kaars

Mensen gevraagd die solidair met ons op 25 september 2004 om 21.00 uur een kaars willen aansteken

Mensen gevraagd die met deze brandende kaars hun medeleven en steun betuigen

Mensen gevraagd die zo laten blijken solidair te zijn met de vele slachtoffers van geweld en hun nabestaanden.

Zaterdag, 25 september 2004,  Dag tegen Geweld
21.00 uur: Nederland zet een brandende kaars voor het raam
.

 

Wij zullen het heel erg waarderen, als u deze oproep doorstuurt naar alle mensen uit uw adressenbestand.  Verdere publicatie van deze oproep is van harte welkom. U kunt deze uitprinten of kopiëren en zo op locatie verder verspreiden en ophangen. De media kunnen ons helpen door hier op 25 september a.s. via krant, radio en tv aandacht aan te besteden.

Met uw hulp bereiken wij misschien alle mensen in Nederland.

campagne 'Stop Geweld Tegen Vrouwen'.


DENNEWEG, DEN HAAG

ZONDAG 6 JUNI 2004

 

organiseert Amnesty International een straatfeest in het kader van haar campagne 'Stop Geweld Tegen Vrouwen'. Met deze campagne, die op 5 maart startte, wilt Amnesty International regeringsleiders, organisaties en individuen oproepen zich in te zetten om geweld tegen vrouwen een halt toe te roepen!

Vanaf 12:00 zal de Denneweg een mensenrechtenstraat zijn, waar verschillende activiteiten plaatsvinden.
- Vrouwenorganisaties uit Den Haag en de regio krijgen de mogelijkheid om met een standje te staan en informatie te geven over hun eigen organisatie.
- 10 verschillende bandjes zullen hele middag live muziek verzorgen.
- Er zijn activiteiten voor kinderen.
- In theater Pepijn kunt u genieten van diverse optredens en voorstellingen.
- In de Arthotheek stellen 21 kunstenaars hun werk tentoon dat speciaal in het kader van de vrouwencampagne is gemaakt. Deze werken zullen 's middag geveild worden ten bate van de campagne.
- De ondernemers op de Denneweg werken zoveel mogelijk aan het evenement mee, door het ophangen van vlaggen en posters. Maar ook door het aanbieden van speciale Amnestymenu's of drankjes.

We hebben veel mensen bereid gevonden om belangeloos aan het feest mee te werken! We zien er naar uit om er met elkaar dan ook een echt feest van te maken.

Dodenherdenking 4 mei 2004

WestSite Den Haag/Bodegraven/Noordwijk - Op diverse plaatsen in Nederland worden op dinsdag 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogsgeweld in het algemeen herdacht.
In Den Haag is er onder meer een plechtigheid bij het Monument van de Menselijke Vergissing aan de Schenkkade in het Bezuidenhout. Hier worden niet alleen de slachtoffers van oorlogsgeweld herdacht, maar in het bijzonder ook de ruim 500 slachtoffers uit het Bezuidenhout zèlf, gevallen bij het bombardement van 3 maart 1945.
Burgemeester Deetman spreekt tijdens de herdenking in de Grote Kerk. In de ochtend legden de voorzitters van de Eerste en Tweede kamer samen met premier Balkenende kransen bij het monument in de hal van de Tweede Kamer.
Kijk
hier voor een overzicht van de herdenkingsplechtigheden in Den Haag.
In Bodegraven hebben middelbare scholieren een theatervoorstelling gemaakt rondom het thema Vier Vrijheid. Daarnaast zingt het Bodegraafs Vocaal Ensemble een selectie van liederen uit de musical The Beautiful Game.
In Noordwijk wordt in het kader van dodenherdenking door
Stichting Kunstklank het project 'Stilstaan, Herdenken, Beleven' georganiseerd.

Duizend man bij herdenking Sedar Soares
ANP Volkskrant 31.01.04

ROTTERDAM - In Rotterdam hebben zondag ongeveer duizend mensen een herdenkingsdienst bijgewoond voor Sedar Soares, de 13-jarige jongen die een jaar geleden werd doodgeschoten tijdens sneeuwballen gooien.
Na de dienst werd op het parkeerdek bij metrostation Slinge waar Sedar is neergeschoten een plaquette van kunstenaar Victor Kobus onthuld. Op de rand van het dek schilderde iemand een jaar geleden al in grote, bloedrode letters 'Sedar we'll miss you'.
De politie is nog steeds op zoek naar de schutter. Justitie maakte vrijdag bekend dat Sedar mogelijk toevallig in het hoofd is geschoten, doordat op het plein bij het parkeerdek werd geschoten bij 'criminele activiteiten die uit de hand liepen'. Tot nu toe gingen politie en justitie er van uit dat er gericht op de sneeuwballen gooiende jongens was geschoten.
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt maandag opnieuw aandacht aan de zaak. Justitie hoopt dat onbekende getuigen zich alsnog zullen melden, zodat de tien rechercheurs de zaak mogelijk kunnen oplossen.
Onlangs voerde het OM een reconstructie uit van het misdrijf. Zes vrienden met wie Sedar vorig jaar was, keerden terug naar de plek des onheils.

Herdenkingsbijeenkomst voor Hans van Wieren

Den Haag www.denhaag.nl 19.01.04   - De herdenkingsbijeenkomst voor Hans van Wieren die dinsdagmiddag 20.01.04 wordt gehouden in de Haagse Statenhal is rechtstreeks te volgen op deze website. De bijeenkomst in de Statenhal van het NCC is bedoeld voor leraren, leerlingen en medewerkers van scholen in de Haagse regio en begint om 16.30 uur. Gezien de beperkte ruimte wordt van elke school uit het voortgezet onderwijs een delegatie verwacht. 

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst voor Hans van Wieren op dinsdag 20 januari spreken onder meer burgemeester Deetman, de heer van Miltenburg (directeur Terra College), de heer Gerretsen (voorzitter van de Stichting Terra College) en een aantal leerlingen. Ook zal muziek ten gehore worden gebracht. De herdenkingsbijeenkomst in de Statenhal van het Nederlands Congres Centrum begint om 16.30 uur en eindigt om ongeveer 17.30 uur. De bijeenkomst is georganiseerd door het Haagse onderwijsveld en de gemeente Den Haag.

Internetuitzending
Bezoekers van de site kunnen de internetuitzending volgen via de Windows Media Player en Real Video. U kunt deze programma's downloaden via ....De uitzending komt tot stand door samenwerking van de gemeente Den Haag, Residentie.net, Hulskamp BV en TV West.


Gezocht: Honderd Haagse slachtoffers - onderzoek naar gevolgen geweld
bron: Posthoorn 15-10-2003

Nederland is een van de onveiligste landen in de westerse wereld. Naast de toename van geweldsmisdrijven gaat het ook steeds vaker om ernstige verwondingen of dodelijke afloop.

In samenwerking met Slachtofferhulp Haaglanden en Parnassia start Universiteit Leiden in Den Haag een onderzoek naar de gevolgen van geweld voor slachtoffers. Wetenschapper Anne van Giezen: "De vraag is waarom het met de ene persoon na verloop van tijd heel goed gaat en met een ander juist helemaal niet." Het gaat om slachtoffers van achttien jaar en ouder die de afgelopen twee maanden te maken hebben gehad met bedreiging, lichamelijk geweld of seksueel geweld, zowel op straat als in huis. Wat dit laatste betreft, het gaat niet om regelmatig huiselijk geweld. Anne van Giezen: "We willen meer inzicht krijgen in de klachten die slachtoffers van geweld vertonen", aldus de psychologe, die een groep van honderd personen wil samenstellen. "We willen ook weten of eerder ingrijpen van invloed is op de klachtenontwikkeling. Dan is het nog de vraag hoe je eerder in kunt grijpen. Vaak krijgen slachtoffer in het begin veel aandacht van de omgeving. Maar dan komt een periode dat iedereen het wel weet, en hoe verloopt de verwerking dan verder?"
Allochtone slachtoffers die Nederlands spreken kunnen aan het onderzoek deelnemen, andere allochtonen niet. "Het onderzoek bestaat uit vele gesprekken en daar kunnen we geen tolken voor inzetten. Maar we zouden natuurlijk graag willen weten of er verschillen tussen culturen zijn wat betreft het omgaan met een geweldservaring," aldus Anne van Giezen. "We hadden overigens meer vrouwen dan mannen verwacht bij de aanmeldingen, dat is dus niet zo." Tot eind van dit jaar kunnen slachtoffers zich nog aanmelden (tel. 071-5273744 of e-mailen info@slachtoffervangeweld.nl). De resultaten worden eind volgend jaar tijdens een congres gepresenteerd.

Landelijke politiedag 2003

Op 11 oktober 2003 zal er de landelijke politiedag worden gehouden.

Dit houdt in dat op deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur de politiebureau's  ook in  Den Haag open dag houden.  

Per stadsdeel ontvangt uw een  uitnodiging voor u als wijkbewoner omtrent de locatie en de nadere activiteiten. 

Let daarom op uw brievenbus en lees  de Posthoorn !!

  !!!!

Laatste wijziging op: 21-11-2004 12:42